27.04.2020.  

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О РАДНОМ ВРЕМЕНУ

   

1bb

Поштовани корисници,

обавештавамо вас да од понедељка, 27.04.2020. године поново радимо са корисницима.

Радно време у току тајања ванредног стања је од 8:00 до 14:00, радним данима. Читаонице до даљег неће радити.

У циљу уштеде времена, препоручујемо вам коришћење сервиса „Моја библиотека".

Све информације можете добити на телефон 018/523-421 или мејл info-ubn(at)ni.ac.rs

18.05.2020.  

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О РАДНОМ ВРЕМЕНУ

   

1bb

Поштовани корисници,

обавештавамо вас да се, уз поштовање свих прописаних мера заштите од вируса COVID-19, Универзитетска библиотека вратила на редован режим рада с корисницима.

Од 18. маја 2020. године, Библиотека ради сваког радног дана од 7:30 до 19:30 сати.

15.06.2020.  

 

ИЗЛОЖБА „ВРЕМЕПЛОВ: ЗГРАДА УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ КРОЗ ВЕКОВЕ“

 

vremeplov

Поводом педесет и пет година постојања и рада Универзитета у Нишу, Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ је организовала изложбу под називом „Времеплов: зграда Универзитета у Нишу кроз векове“.

Изложба, аутора Горана Маринковића и Зорана Б. Живковића, обухвата бројне фотографије и занимљивости из историјата зграде Универзитета, укључујући и неке до сада потпуно непознате јавности.

Заинтересовани могу погледати изложбу у Великој сали библиотеке (други спрат), сваког радног дана од 7:30 до 19:30.

Улаз је слободан.

Добродошли!


 

18.05.2020.  

 

ДАН БИБЛИОТЕКЕ УЗ ИЗЛОЖБУ „ШТА ЈЕ СМЕШНО“

   

sm

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“, дан свог оснивања, 18. мај, и педесет и три године постојања и рада, обележила је изложбом под називом „Шта је смешно?“ која је постављена у њеном холу.

Изложба обухвата, пре свега, књиге из фонда Библиотеке, и то дела познатих српских и иностраних комедиографа, али и дела аутора који су се феноменом смеха бавили са теоретског аспекта (филозофи, историчари и теоретичари књижевности). Осим тога, заступљене су и карикатуре и кратке литерарне форме (афоризми, анегдоте, вицеви). Посебна пажња посвећена је позоришним извођењима комедиографских дела у нашем граду, тако да се на изложби могу видети плакати данашњег Нишког народног позоришта (некада позоришта Моравске бановине), како најављују извођења „шаљивих комада“.

Циљ ове изложбе је да се јавности представи богата грађа на ову тему коју Универзитетска библиотека поседује у свом фонду, да се евентуални будући истраживачи феномена смешног у књижевности и позоришној уметности упознају са радом својих претходника, али, ништа мање важно, и да се посетиоци изложбе забаве и насмеју.

Ауторке изложбе су запослене у Универзитетској библиотеци, Андријана Стојановић, Маријана Стојановић и Ивана Ћирић, а она је приређена уз велику помоћ и подршку осталих колега.

Изложбу можете погледати у холу Библиотеке, сваког радног дана од 7:30 до 19:30 часова.