Новости

nocistr18 28.09.2018.     „ОБЕЋАЛА СИ ДА ЋЕШ БИТИ ВЕЧНА“        У Ноћи Истраживача 2018. године, а поводом...
nacumeseseki18 26.09.2018.     КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ – НАЦУМЕ СОСЕКИ        Универзитетска библиотека и Удружење „Така“...
radnovremejesen2018 03.09.2018.     ОБАВЕШТЕЊЕ О РАДНОМ ВРЕМЕНУ     Поштовани корисници, од понедељка, 03. септембра 2018....
k100k-2018 29.06.2018.     ИНВЕНТАРИСАНА КЊИГА СА РЕДНИМ БРОЈЕМ 100.000       У Великој сали Универзитетске...
E-CRIS.SR

vstp

ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМ О ИСТРАЖИВАЧКОЈ ДЕЛАТНОСТИ У СРБИЈИ

 

E-CRIS.SR је информациони систем за успостављање евиденције о  истраживачима и установама, неопходан за вођење библиографија научних радника и установа.

Повезан је са информацијским системом COBISS.SR, односно с његовом библиографском базом података COBIB.SR. Шифре које истраживачи добију у E-CRIS.SRпребацују се у COBISS.SR и повезују с њиховим радовима. Тоомогућава израду персоналних библиографија радова истраживача, на основу њихових шифара.

 Зато је добијање шифара истраживача од нарочитог значаја за све истраживаче, с обзиром на то да су персоналне библиографије, исписане из COBISS.SR система, неопходне за приказивање њиховог научног рада.Треба истаћи и то да Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије званично признаје испис библиографија из система COBISS.SR.

 Истовремено, кроз личне библиографије професора, презентује се и научно стваралаштво Универзитета у Нишу.

Одлуком Сената Универзитета у Нишу из јуна 2011. године, з а успостављање система о истраживачкој делатности иприкупљање податаказа Универзитет у Нишу,задужена је Универзитетска библиотека.

Да би добили своју шифру, потребно је да сви истраживачи Универзитета у Нишу попуне табелу са личним подацима. Пример табеле можете видети овде.

 У поља "Области интересовања и истраживања" могуће је уписати до пет одредница. CERIF шифрарник се отвара из табеле, или путем следећег линка:

 http://e-cris.sr.cobiss.net/about/code.aspx?lang=scr&name=cerif 

 

Више информација на: 018 / 523-421 (локал 23)

           snezanaj[at]ni.ac.rs

 

 

AIESEC logo blueIFS-Serbie CMYKskcVelikiLRa

dijasporanis 70x30(1)Logo Nis blue mediumM