28.04.2017.  

           ИНСТИТУТ ЗА САВРЕМЕНУ ИСТОРИЈУ – ГОСТ БИБЛИОТЕКЕ

 

           Instznak  


        

У свечаној сали Универзитетске библиотеке (II спрат), у петак, 28. априла 2017. године у 12,30 сати, представиће се Институт за савремену историју из Београда. О Институту ће говорити директор, проф. др Момчило Павловић.

Институт за савремену историју (ИСИ) је научно-истраживачка организација.

Од свогоснивања, ИСИ је посвећен научном сазнавању и унапређивању разумевања недавне прошлости кроз научно истраживање политичке, друштвене, економске и културне историје српског и југословенског друштва у југословенском, балканском, европском и светском контексту.

ИСИ реализује делатност у складу са својимпрограмомкрозпројектеинаучну сарадњу, са институцијама и појединцима у земљи и свету, које се баве сличном делатношћу. Резултате свог рада представља кроз издавачку делатност, организовање научних и стручних скупова, семинара и едукативних активности, као и објављивањемчасописа Историја 20. века.

Укупна научна сазнања створенарадом великог броја водећих историчара у земљи су у сваком тренутку доступна научној и широј јавности.

 

Isibgd

Овом приликом презентоваће се активности Института, што ће, Библиотеци али и осталим градским институцијама и појединцима заинтересованим за историју, омогућити да се боље упознају са његовим радом, као и са могућностима сарадње са овом реномираном институцијом.

Након презентације Института, Библиотеци ће бити уручен драгоцен поклон – најновија издања Института, а биће склопљен и уговор о пословној сарадњи.

Улаз је слободан. Добродошли!