07.03.2019.  

АКАДЕМСКО ПРЕДАВАЊЕ „АЕРОСОЛИ И ЗАГАЂЕЊЕ ВАЗДУХА“

      aerosoli

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ и ЕУ Инфо кутак Ниш вас позивају на још једно академско предавање, под називом „Аеросоли и загађење ваздуха“, које ће одржати проф. др Марјан Ранђеловић, у Свечаној сали Универзитетске библиотеке, у четвртак, 7. марта 2019. године, са почетком у 17.30 сати.

На предавању ће бити разматрана питања порекла аеросоли у природним и урбаним срединама, али и како човек својим активностима доприноси стварању штетних аеросоли и како то утиче на здравље људи. Посетиоци предавања ће имати прилику да сазнају ко је одговоран и ко врши мониторинг ваздуха у нашој земљи и какве су могућности за заштиту здравља у урбаним срединама. Овом приликом ћемо се упознати са процедурама ЕУ које се тичу контроле ваздуха и шта наша земља може да научи из искуства земаља чланица ЕУ.

Проф. др Марјан Ранђеловић је ванредни професор Природно-математичког факултета у Нишу, департмана за хемију. На том факултету је стекао основно образовање и одбранио докторску дисертацију. Ужа стручна област му је примењена и индустријска хемија. Био је координатор и истраживач на великом броју националних и међународних пројеката.

Присуство предавању је бесплатно, али вас из организационих разлога молимо да своје присуство потврдите до среде, 6. марта, до 19 сати, на мејл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., или број 018/254-461.

 Добро дошли!