26.10.2018.  

 

ИЗДАЊА УНИВЕРЗИТЕТСКЕ БИБЛИОТЕКЕ НА САЈМУ КЊИГА

     SK

 

На овогодишњем, 63. по реду Међународном београдском сајму књига, који је одржан под слоганом „Радост читања“, град-гост је био град Ниш.

Том приликом је у петак, 26.10.2018. године, у промотивној сали „Бранко Миљковић“, одржано целодневно представљање нишке издавачке продукције, кроз презентацију нишких установа и издавачких кућа и промоцију књижевних награда, нишких часописа и познатих писаца.

Своја издања представили су: Нишки културни центар, Народна библиотека „Стеван Сремац“, Центар за црквене студије, Међународни центар за православне студије и Центар за византијско-словенске студије Универзитета у Нишу, Универзитет у Нишу са Филозофским, Природно-математичким и Уметничким факултетом, Огранком САНУ у Нишу и Универзитетском библиотеком „Никола Тесла“, као и приватни издавачи.

О издавачкој делатности Универзитета у Нишу говорио је проф. др Ненад Д. Павловић, проректор за научни рад и издавачку делатност. У оквиру промоције издања Универзитета, своја издања, везана за јубилеј, педесет година рада, представила је и Универзитетска библиотека „Никола Тесла“. Управница Библиотеке, госпођа Снежана Бојовић, представила је следеће публикације:

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ у Нишу : првих педесет година : 1967-2017. / Снежана Јанчић

Задовољство је у давању : из историје Универзитетске библиотеке „Никола Тесла“ у Нишу / Јелена Глишић

Oчима других : библиографија чланака и текстова о Универзитетској библиотеци „Никола Тесла“ : 1967-2017. / Александра Спасић